Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: Răspândirea COVID-19 se accelerează în Marea Britanie, unde persoanele fragile sunt îndemnate să rămână în casă

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Răspândirea COVID-19 se accelerează în Marea Britanie, unde guvernul le-a cerut duminică celor mai fragile 1,5 milioane de persoane din Anglia să rămână în casă timp de trei luni, informează AFP.

"Cifrele sunt zguduitoare şi cresc accelerat. Suntem cu doar câteva săptămâni, două sau trei, în urma Italiei. Italienii au un sistem de sănătate excelent. Şi totuşi medicii şi infirmierii au fost complet depăşiţi de solicitări", a atras atenţia premierul Boris Johnson într-un mesaj adresat ţării.

El a făcut apel la compatrioţii săi să dea dovadă de un "efort naţional colectiv", pentru a încetini răspândirea coronavirusului, care a făcut 233 de morţi în Marea Britanie, pentru că în caz contrar serviciul public de sănătate "va fi copleşit în acelaşi mod".

Guvernul, care le-a cerut deja britanicilor să evite orice contact sau deplasare 'neesenţială', a îndemnat duminică cele mai fragile persoane să nu iasă din casă timp de cel puţin trei luni.

"Până la 1,5 milioane de persoane din Anglia identificate de NHS (serviciul public de sănătate - n.r.) ca având un risc ridicat de îmbolnăvire gravă dacă contractează coronavirusul trebuie să rămână în casă pentru a se proteja", a anunţat guvernul într-un comunicat.

Citește și: Primul deces în România din cauza COVID-19. Avea și cancer în fază terminală

Boris Johnson le-a cerut de asemenea britanicilor care sărbătoresc duminică Ziua Mamei să nu îşi viziteze mamele, ci să le contacteze prin telefon sau prin apel video.

Persoanele vulnerabile care rămân izolate în casă vor putea să primească acasă provizii şi medicamente. În acest sens, va fi creată o linie telefonică.

Serviciul de sănătate publică va contacta persoanele identificate ca fiind vulnerabile, a declarat doctorul Paul Johnstone, directorul Public Health England, citat în comunicat.

În contextul răspândirii coronavirusului, guvernul a dispus de vineri închiderea şcolilor, puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor şi sălilor de sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.