Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: Serbia vaccinează cu miile cetăţeni din ţările vecine

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare pandemie covid

Serbia a vaccinat în weekend mii de cetăţeni din ţările vecine Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru sau Croaţia, relatează duminică dpa, potrivit AGERPRES.

Sâmbătă, un număr de 9600 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate unor cetăţeni străini doar în regiunea capitalei Belgrad, potrivit lui Nikola Nikodijevic, preşedintele consiliului municipal. Alte 8500 de vaccinări erau programate pentru duminică, a menţionat acesta pe postul TV Vesti.

Vecini ai sârbilor au mers să se vaccineze şi în oraşele Novi Sad şi Nis, conform presei locale. Media din Bosnia a evocat cozi lungi de maşini la punctele de frontieră dintre Bosnia şi Serbia, sâmbătă dimineaţa.

Mulţi bosniaci şi nord-macedoneni şi-au exprimat recunoştinţa faţă de Serbia, în social media, în condiţiile în care în aceste două state mici state balcanice campania de vaccinare anticoronavirus este abia într-un stadiu incipient.

SCANDAL Mara Bănică sare la gâtul Dianei Şoşoacă, după moartea Corneliei Catanga: 'A căzut victima acestei mentalități imbecile via Diana Șoșoacă'

Guvernul sârb a încercat să prezinte această campanie de vaccinare ca măsură destinată oamenilor de afaceri din regiune în vederea întăririi relaţiilor comerciale, iar Camera de comerţ sârbă a încheiat acorduri în acest scop cu organizaţii partenere.

Totuşi, relatările din media şi de pe platformele de internet indică faptul că, de exemplu, un cetăţean bosniac se poate vaccina la un centru din Serbia doar prezentând paşaportul şi fără programare.

Nikodijevic a admis că mulţi "oameni de afaceri" şi-au adus cu ei rude, iar în final nimeni nu a fost refuzat.

Serbia stă bine în ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19: până duminică, 20% din populaţie primise cel puţin o doză, iar 13% şi pe a doua.

Serbia, cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, foloseşte masiv vaccinurile anticoronavirus produse în Rusia şi China, pe lângă cele occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.