Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: SUA au mai cumpărat 200 de milioane de doze de vaccin (Biden)

Healthline
vaccinare

Guvernul american a finalizat contractele pentru achiziţionarea a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 în cadrul campaniei sale de vaccinare în masă, a anunţat joi preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, citat de AFP și preluat de agerpres.

Joi după-amiază, "am semnat contractele pentru alte 100 de milioane de vaccinuri Moderna şi 100 de milioane de vaccinuri Pfizer", a spus el în timpul unei vizite la Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din apropiere de Washington.

"Suntem acum pe drumul cel bun pentru a avea suficiente vaccinuri pentru 300 de milioane de americani până la sfârşitul lunii iulie", aproape întreaga populaţie adultă, a adăugat preşedintele democrat.

La sfârşitul lunii ianuarie, el a anunţat această comandă ca iminentă. Ea se adaugă celor 200 de milioane de doze deja comandate de la fiecare companie.

După începutul haotic din decembrie, statele au accelerat ritmul: 46,3 milioane de doze au fost administrate şi cel puţin 34,7 milioane de persoane au primit cel puţin o doză, aproximativ 10% din populaţie.

Guvernul urmează să furnizeze un milion de doze la circa 6.500 de farmacii, unde americanii sunt obişnuiţi să îşi facă vaccinurile antigripale. Ele trebuie să injecteze primele doze cu începere de vineri.

Producţia de vaccinuri a fost, de asemenea, mărită, iar stadioanele campionatului american de fotbal pot servi drept locuri de vaccinare, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.