Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Universitățile de stat din California transferă cursurile din toamnă din campus în online

Los Angeles Times
coronavirus

Sistemul universităţilor de stat din California, cel mai mare din Statele Unite, a anulat cursurile care urmau să aibă loc în campus în semestrul de toamnă şi le-a transferat în online, din cauza noului coronavirus, în timp ce comitatul Los Angeles a anunţat că ordinul ca oamenii să stea acasă va fi prelungit probabil cu trei luni, transmite Reuters potrivit news.ro.

Anunţurile de pe Coasta de Vest survin după ce cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a afirmat în Congresul SUA că ridicarea prematură a restricţiilor ar putea duce la declanşarea unor noi focare ale bolii care omorât proape 81.000 de americani şi a devastat economia.

California State University a anunţat anularea cursurilor din cele 23 de campusuri ale sale, pentru semestrul care va începe în septembrie, acestea urmând să aibă loc online.

”Universitatea noastră este un loc unde, fără restricţii şi cu participare integrală, se reunesc zilnic peste 500.000 de persoane. Din păcate, această abordare nu este în cărţi în momentul de faţă”, a declarat rectorul Timothy White.

Directorul pentru Sănătate al comitatului Los Angeles, Barbara Ferrer, a afirmat la rândul său că măsurile de a sta acasă luate pentru 10 milioane de locuitori, inclusiv pentru cei din oraşul Los Angeles, vor rămâne probabil valabile pe parcursul verii, sub o anumită formă.

”În timp ce ordinele de rămânere acasă pentru siguranţă vor rămâne în vigoare în următoarele câteva luni, restricţiile vor fi relaxate treptat”, în cadrul unei redeschideri planificate a economiei locale.

Remarcile acesteia au avut loc după ce guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a afirmat că restaurantele din anumite regiuni ale statului ar putea începe să primească clienţi în interior, în condiţii modificate, ca şi centrele de cumpărături din spaţii în aer liber.

Birourile din unele regiuni ale Californiei ar putea să fie redeschise, cu unele limitări, a spus Newsom într-un briefing de presă zilnic. Cel mai recent plan de redeschidere prevede că saloanele pentru unghii, de tatuaje şi cluburile de fitness vor rămâne închise.

Boala COVID-19 a infectat peste 1,3 milioane de americani şi a omorât aproape 81.000, potrivit datelor Reuters.

Potrivit estimărilor, bilanţul ar urma să crească semnificativ în următoarele luni.

Cele mai recente estimări ale Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) din Washington anticipează peste 147.000 de decese provocate de COVID-19 până la începutul lunii august, cu 10.000 mai multe faţă de previziunile precedente.

Cel mai recent, statul Arizona a anunţat că măsurile de rămânere în case, în vigoare de pe 31 martie, vor expira vineri, dar că se va proceda cu precauţie.

În New York, epicentrul epidemiei din SUA, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că statul are nevoie de stimulente federale de 61 de miliarde de dolari pentru a sprijini redeschiderea economiei. El a cerut Congresului şi preşedintelui Donald Trump să susţină legislaţia de acoperire a deficitelor de finanţare.

Trump, pentru care soliditatea economiei era un element central al campaniei sale de realegere în noiembrie, a încurajat statele să ia măsuri pentru redeschiderea afacerilor care au fost închise în timpul epidemiei, ca fiind neesenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.