Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Zentiva anunţă că a preluat angajaţi IKEA pentru trei luni

Twitter
coronavirus

Grupul Zentiva a.s., producător de medicamente, a anunţat joi un acord încheiat cu IKEA, retailer de mobilă, pentru a coopera în timpul crizei Covid-19, astfel că Zentiva România a preluat temporar 18 angajaţi de la IKEA România, pentru o perioadă de trei luni potrivit news.ro.

Noii angajaţi vor fi integraţi în operaţiunile fabricii Zentiva pentru a acoperi producţia crescută generată de cererea pieţei.

“La Zentiva facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta autorităţile să combată Covid-19. Zentiva lucrează la mai multe proiecte din Europa şi nu numai pentru a asigura furnizarea de medicamente şi pentru a proteja oamenii. Salutăm iniţiativa Ikea de a căuta opţiuni pentru angajaţii săi şi suntem bucuroşi să ajutăm în aceste momentele dificile. Noii colegi se vor alătura eforturilor curente şi misiunii noastre de a produce medicamente atât de necesare pacienţilor din toată ţara. Suntem siguri că acest tip de cooperare poate fi replicat în întreaga economie şi poate ajuta angajaţii din domenii care au activitate restrânsă în această perioadă”, a declarat Margareta Tănase, director operaţiuni industriale Zentiva România.

Zentiva şi IKEA precizează că încearcă să extindă acest parteneriat şi în alte ţări pentru a sprijini lupta împotriva virusului.

„Pentru a sprijini măsurile de limitare a răspândirii pandemiei, am închis toate magazinele şi punctele de livrare începând cu data de 20 martie. Până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal şi vom fi din nou capabili să ne întâmpinăm clienţii în magazinele noastre, le-am oferit colegilor posibilitatea de a se alătura, în mod voluntar, altor sectoare şi companii care produc şi distribuie diferite produse, esenţiale pentru combaterea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Suntem bucuroşi să anunţăm că primul grup de 18 angajaţi IKEA România s-a alăturat Zentiva România. Le suntem recunoscători colegilor noştri pentru susţinerea valorilor IKEA de solidaritate şi grijă faţă de oameni”, a declarat Violeta Nenita, market manager, IKEA Romania.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti şi la Praga unde are peste 3.000 de angajaţi. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripţie de pe plan local, în volume vândute.

INGKA Group este liderul mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă pentru casă. Deţine şi operează 367 de magazine în 30 de ţări (la 31 august 2018). Magazinul IKEA Băneasa a fost al 253-lea deschis pe 21 martie 2007 într-o franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a grupului INGKA, în cadrul organizaţiei din sud-estul Europei, care acoperă şi Croaţia, Slovenia şi Serbia. Pe 24 iunie 2019, compania a deschis IKEA Pallady, cel mai mare magazin din sud-estul Europei şi cel de-al 431-lea din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.