Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul a băgat frica în pușcării: Gardienii, testați epidemiologic la intrarea în serviciu

celula puscarie

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, sâmbătă, că este interzisă interacțiunea dintre polițiștii care intră în contact cu rudele deținuților și deținuți, iar la intrarea în serviciu a polițiștilor de penitenciar este făcut triaj epidemiologic, anunță MEDIAFAX.

Potrivit ANP, măsurile s-au luat având în vedere necesitatea aplicării, atât pentru persoanele aflate în detenție, cât și pentru personalul angajat, a unor măsuri adaptate modului de gestionare la nivel național a noului coronavirus.

Citeşte şi: Beuran rămâne BLOCAT în casă încă 30 de zile - Tribunalul prelungeşte măsura preventivă a acestuia în dosarul de corupţie

„Polițiștii de penitenciare care, în contextul atribuțiilor de serviciu, intră în contact cu persoane civile (ex: post control, cei care însoțesc aparținătorii în cadrul sectorului vizită etc.), nu vor intra în contact și cu persoanele private de libertate, interacțiunea acestora fiind interzisă. Totodată, la intrarea în serviciu a polițiștilor de penitenciare, personalul medical al unităților va efectua triajul epidemiologic al acestora. În eventualitatea în care se identifică persoane care prezintă simptome gripale sau afecțiuni respiratorii acute, va fi informat, de îndată, directorul unității, pentru a dispune înlocuirea acestora din serviciu. Li se va recomanda, de asemenea, revenirea la domiciliu și contactarea medicului curant”, arată ANP într-o informare de presă.

ANP a anunțat că a instituit măsuri și la penitenciarele din țară. De exemplu, la Penitenciarul Târgu-Jiu, ca urmare a primului caz de infectare confirmat în județul Gorj, au fost limitate activitățile cu deținuții în afara locurilor de deținere și acordarea recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar, astfel încât să se evite contactul cu persoanele din exterior.

Totodată, acordarea dreptului la vizită se realizează doar cu dispozitiv de separare. Pentru menținerea legăturii cu mediul de suport, deținuților li se permite accesul la telefoanele publice instalate in interiorul locurilor de deținere, pe tot parcursul zilei, aceștia putând beneficia inclusiv de dreptul la comunicări on-line, transmite ANP.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

În ceea ce privește prezentarea la instanțele de judecată în vederea îndeplinirii unor procedurilor judiciare, administrațiile locurilor de deținere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferință.

Din punctul de vedere al măsurilor igienico-sanitare ce se impun în astfel de situații, în mod constant, se efectuează dezinfectări atât în spațiile și locurile unde au acces persoane din afara locului de deținere, cât și în autospecialele de transport deținuți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.