Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul a dat SUA înapoi cu 11 ani: s-au pierdut toate locurile de muncă

Financial Times
sua coronavirus pandemie

Economia Statelor Unite a pierdut în numai patru săptămâni aproape toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi circulaţiei persoanelor şi afacerilor pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus, relatează CNBC.

Citește și: Avocatul Poporului, lovitură de PROPORȚII: a sesizat CCR pentru că Guvernul i-a dat drept de legiferare președintelui

Închiderea forţată a afacerilor la nivel naţional a dus din nou la creşterea numărului de solicitări pentru indemnizaţii pentru şomaj, care a atins săptămâna trecută 5,24 milioane, a anunţat joi Departamentul Muncii, informează News.ro.

În combinaţie cu cele trei rapoarte anterioare privind cererile pentru indemnizaţii de şomaj, numărul americanilor care au făcut astfel de solicitări în ultimele patru săptămâni a atins 22,025 milioane. Acest număr este aproape de cele 22,442 milioane de locuri de muncă create în afara sectorului agricol din noiembrie 2009, când economia Statelor Unite a început adauge locuri de muncă după Marea Recesiune.

Doar 417.000 de lucrători din SUA mai trebuie să depună cereri de indemnizaţii pentru şomaj pentru a anula tot câştigul realizat începând cu 2009, cifra urmând  probabil să fie depăşită cu uşurinţă în această săptămână.

Natura rapidă a pierderilor de locuri de muncă va fi fără precedent, eliminând în doar cinci săptămâni locurile de muncă înfiinţate pe parcursul a peste 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.