Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul blochează transporturile, o industrie de miliarde de euro

www.agerpres.ro
transportatori, tir, camion

Coronavirusul nu îmbolnăveşte doar oamenii, ci şi economia. Zeci de afaceri au de suferit, printre ele şi transporturile, o industrie de peste 6 miliarde de euro. 80% din firmele de transport din România sunt în pragul insolvenţei, din cauza coronavirusului.

De când au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie, transportul rutier de călători e aproape inexistent. Firmele nu mai au solicitări, aşa că şi-au trimis angajaţii în şomaj, potrivit Mediafax.ro,

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Un astfel de exemplu e Atlassib. Compania de transport are 150 de şoferi, care acum stau acasă, în şomaj tehnic. Florin Muşan, directorul firmei, nu poate să spună ce se va întâmpla în viitor.

„Deocamdată nu ştim, aşteptăm autorităţile, să vedem ce măsuri de sprijin ne acordă”, spune Florin Muşan, director general Atlassib.

Transportatorii cred că un sprijin financiar din partea Guvernului i-ar ajuta să supravieţuiască crizei. Ar avea nevoie de câteva facilităţi.

„De facilităţi, de rambursarea TVA-ului cât mai repede, de restituirea sumelor pentru concedii medicale, de perioade de respiro pentru bugetul sponsorizat al statului”, a mai spus Mușan.

Uniunea Naţională a Transportatorilor spune că, în acest moment, 80% din firmele de transport rutier sunt în prag de insolvenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.