Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul i-a pus pe fugă pe mai mulți diplomaţi, inclusiv din România, după ce au stat în carantină în Coreea de Nord -SURSE

Danny Franks
Alerta Cod Portocaliu

Diplomaţi din mai multe ţări, inclusiv din România, au primit permisiunea de a părăsi Coreea de Nord, după câteva săptămâni de carantină, şi au ajuns luni în oraşul rus Vladivostok, anunţă Ambasada Rusiei de la Phenian.

Aproximativ 80 de străini, majoritatea diplomaţi, care au fost în carantină de câteva săptămâni în Phenian din cauza coronavirusului, au părăsit luni dimineaţă Coreea de Nord cu un avion al companiei Air Koryo. Aeronava a aterizat în oraşul rus Vladivostok, relaează site-ul NK News, citat de BBC, scrie Mediafax.ro.

Citește și: Premierul desemnat NU știa despre alerta de coronavirus de la Guvern: 'NU am ce să comentez'

La bord s-au aflat diplomaţi din Rusia, Germania, Franţa, Elveţia, Polonia, România, Mongolia şi Egipt, anunţă Ambasada rusă din Phenian. "Pe 9 martie, un avion al companiei Air Koryo a efectuat o cursă de la Phenian la Vladivostok, acesta fiind primul zbor după data de 31 ianuarie. La bordul aeronavei au fost 80 de pasageri, inclusiv 13 funcţionari ruşi şi rude ale acestora. Echipa internaţională de la bordul avionului Tu-204 include personalul misiunilor diplomatice ale Germaniei, Franţei şi Elveţiei, care şi-au suspendat activităţile în Phenian, precum şi diplomaţi polonezi, români, mongoli, egipteni şi rude ale acestora", a transmis Ambasada Rusiei din Phenian.

Autorităţile din Coreea de Nord au plasat în carantină sute de străini în ultimele luni, în eforturile de blocare a răspândirii coronavirusului. Ambasadorul britanic la Phenian, Colin Crooks, a decis să rămână în Coreea de Nord. "Este trist că trebuie să le spun «La Revedere» colegilor din ambasadele Germaniei şi Franţei", a declarat Colin Crooks luni dimineaţă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.