Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul îi împarte pe zile: Femeile şi bărbaţii din Peru vor ieşi din case în zile diferite

femeie barbat

Peru a înăsprit joi restricţiile de deplasare pentru populaţie în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, interzicând bărbaţilor şi femeilor să iasă pe străzi în acelaşi timp şi impunând ieşiri din locuinţe alternativ, pe bază de gen, relatează AFP.

Potrivit acestei măsuri insolite anunţate de preşedintele Martin Vizcarra, bărbaţilor li se va permite să îşi părăsească locuinţele luni, miercuri şi vineri, în timp ce femeile vor putea ieşi din case în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Duminică, orice ieşire din casă va fi interzisă, indiferent de gen.

"Ne-au mai rămas zece zile, haideţi să facem acest efort suplimentar pentru a ţine sub control această boală", a afirmat preşedintele în timpul unei conferinţe de presă.

Citește și: MAI vrea modificarea Codului Rutier: 'Permisele reținute de Poliția Rutieră nu vor mai fi predate personal de către șoferi'

Potrivit lui Vizcarra, măsura va rămâne în vigoare până la 12 aprilie, data prevăzută pentru încheierea perioadei de izolare, în vigoare în Peru din 16 martie.

Joi, Peru înregistra 1.414 de cazuri confirmate de contaminare cu COVID-19 şi 55 de morţi în urma noului coronavirus. Primul deces a fost înregistrat pe 6 martie.

Măsura nu se va aplica însă angajaţilor din sectoarele care furnizează servicii esenţiale, pieţe, bănci, farmacii şi spital

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.