Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul nu-i sperie pe craiovenii care caută o școală pentru copii: Zeci de oameni au mers să vadă oferta educațională

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Coronavirusul nu-i sperie pe craiovenii care caută o școală pentru copii. Zeci de părinții și copii de grădiniță au mers luni în vizită la școli pentru a afla oferta educațională. Înscrierile pentru clasa pregătitoare se fac pot face până pe 23 martie, anunță MEDIAFAX.

Luni, zeci de copii și părinți au trecut pragul Școlii „Gheorghe Țiteica" din Craiova. Cei mai mici au vrut să vadă cum arată o clasă și să afle ce înseamnă viața de școlar. Părinții, în schimb, vor trebui să decidă ce școală vor alege pentru copiii care din toamnă merg în clasa pregătitoare.

Citește și: Sorina Matei ARUNCĂ ÎN AER cazul Sorinei Pintea: ce document ESENȚIAL lipsește din dosarul DNA

Din toamnă, conform ultimelor reglementări legislative, elevii vor fi distribuiți în clase aleatoriu, așa că părinții nu vor mai putea opta pentru „doamna" mai bine pregătită.

„Mi se pare foarte ok școala, cel puțin așa..ca și condiții, organizare, ce se vede din afară. Acum, din interior, vom vedea cum o fi copilul aici. Am înțeles că va fi aleatoriu din toamnă și eu zic că e bine așa. Fiecare cu îi e norocul. Nu mai stăm stresați că e la X, la Y...Până la urmă, ce va fi asta va fi. Acceptăm situația. Mi se pare mult mai bine așa, dacă chiar va fi transparența de care se vorbește", a declarat o mămică.

Cum școala este una dintre cele mai căutate instituții de învățământ primar din Craiova, părinții nu au mai ținut cont nici de alertele de coronavirus și s-au grăbit să fie siguri că vor reuși să-și înscrie copii aici.

„Chiar lucrez într-un domeniu unde am contact public și nu am avut emoții, nu am făcut nimic special, decât ce facem de obicei: igiena, păstrăm distanța pe care e recomandat să o păstrezi din politețe, nu neapărat de teama coronavirusului", a declarat o altă mămică.

„În opinia mea, copilul meu va fi îndrumat corespunzător în această școală. (...) Nu mi-e teamă de coronavirus. Merge în colectivitate, la grădiniță, are contact cu lumea și până la urmă, asta este. Nu consider că se va întâmpla ceva. Din câte știu eu, toate unitățile sunt corespunzător dezinfectate", a spus un alt părinte.

Citește și: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului! Steriu-Cercel: 'Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat'

Pentru înscrierea în învățământul primar, în anul școlar 2020-2021, numai Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica" are alocate 4 clase, adică un număr total de 100 de locuri.

„Școala < Gheorghe Țițeica > din Craiova organizează astăzi, 2 martie, Ziua Porților Deschise în vederea înscrierii copiilor în învățământul primar, respectiv clasa pregătitoare în anul școlar viitor. (...) Am luat toate măsurile necesare în instituție pentru a fi respectate regulile igienico sanitare impuse în acest moment și am considerat că nu trebuie să amânăm acest moment.(...) Am avut un număr destul de mare de vizitatori și probabil va fi un număr mare de înscriși, deși nu ne dorim acest lucru. Am încercat să facem tot ce putem să ne oprim la limita maximă de 24 de elevi/ clasă. Nu știu dacă vom reuși acest lucru având în vedere numărul foarte mare de cereri", a declarat Cerasela Cremene, director Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica".

Copiii care împlinesc 6 ani până pe 1 septembrie, pot fi înscriși la școală în perioada 4-23 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.