Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul provoacă o mare nemulțumire pentru gravide: 'NU mai au acces la investigaţiile medicale necesare'

gravida-medic-sarcina

Gravidele spun că nu au acces în această perioadă la investigaţiile medicale necesare pentru a vedea cum se dezvoltă copilul pe parcursul sarcinii. Investigaţiile medicale ale femeilor însărcinate erau făcute în structurile ambulatorii ale spitalelor, iar, în prezent, sunt suspendate.

Nicoleta Negre este gravidă în 13 săptămâni. Urma să facă ecografia la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copiului „Alessandrescu-Rusescu”. A fost anunţată că se anulează programarea din cauza noilor reguli introduse în spitale.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

„Chiar nu ştiu unde să mă duc să îmi fac analizele şi nu mi se pare normal, într-adevăr, este vorba de acest virus şi trebuie să stea în carantină. Dar măcar pentru morfologiile care sunt măcar să ne ajute într-un fel”, spune Nicoleta Negre, care este gravidă,

Andreea Zaharia este şi ea gravidă în 13 săptămâni. Ea a pierdut o sarcină din cauza unei malformaţii a fătului. Între timp a rămas din nou însărcinată, dar are multe temeri.

„Morfologia mi-a fost anulată. Mi-a trebuit să imi fac neapărat o programare la privat la un centru privat să mă duc să îmi fac morfologia de trimestrul unu”, povestește Andreea Zaharia.

În situaţia celor două femei sunt alte sute de gravide, după ce spitalele din întreaga ţară au suspendat consultul medical care nu reprezintă o urgenţă. Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copiului ”Alessandrescu-Rusescu” spune că, în această perioadă, instituţia este în carantină pentru a proteja de infectare cu COVID-19 gravidele care urmează să nască. Totuşi, dacă procedurile de acces în spital vor fi schimbate, instituţia medicală ar putea relua investigaţiile medicale la termen ale gravidelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.