Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul revine în forță în China: Milioane de locuitori din metropola Guangzhou intră în carantină

carantina

Metropola Guangzhou din sudul Chinei și-a închis luni cel mai mare cartier în încercarea de a reduce un focar major de COVID-19, suspendând transportul în comun și cerând locuitorilor să prezinte un test negativ dacă vor să iasă din casele lor, informează AP.

Focarul testează încercarea Chinei de a aduce o abordare mai bine direcționată a politicilor sale zero-COVID, în timp ce se confruntă cu mai multe focare cauzate de variantele omicron care se răspândesc rapid. China este singura țară importantă din lume care încă încearcă să limiteze transmiterea virusului prin măsuri stricte de izolare și teste în masă.

Districtul Baiyun, în care locuiesc 3,7 milioane de persoane din Guangzhou, a suspendat, de asemenea, cursurile în persoană pentru școli și universități. Măsurile sunt menite să dureze până vineri, a anunțat orașul.

Între timp, la Beijing, capitala a raportat alte două decese legate de COVID-19. Duminică, orașul a raportat primul deces cauzat de COVID-19 din China în peste șase luni.

În timp ce criticii au pus la îndoială cifrele privind COVID-19 din China și, în special, numărul de decese, abordarea intensivă a Chinei în încercarea de a limita infecțiile a împiedicat apariția unor focare masive și a menținut numărul de cazuri noi zilnice la un nivel mai scăzut decât în multe alte țări.

La începutul acestei luni, China a anunțat că relaxează unele dintre politicile sale '"zero-COVID", cum ar fi suspendarea zborurilor companiilor aeriene care au adus un anumit număr de pasageri care au fost testați pozitiv. De asemenea, a redus timpul necesar în carantina centralizată pentru sosirile internaționale de la șapte la cinci zile.

Relaxarea unor măsuri a fost o încercare de a face politicile mai "științifice și mai precise", a declarat Lei Haichao, director adjunct al Comisiei Naționale pentru Sănătate.

Orașele mai mari mențin în continuare unele dintre măsurile testate, deși într-o manieră mai fragmentată decât închiderea unui întreg oraș, așa cum făceau anterior.

Shijiazhuang, un oraș din nordul provinciei Hebei, testează toți locuitorii din șase districte. În districtul Haidian din Beijing, unde se află centrul tehnologic al orașului și universități de top, autoritățile au anunțat duminică seara că au fost anulate cursurile în persoană în școlile primare și secundare.

Provincia Guangdong, unde se află orașul Guangzhou, a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi, cu 9.085 de cazuri, dintr-un total de 27.095 de cazuri la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.