Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul SE TEME de plaje, festivaluri și cluburi, dar mai ales de vară: Octavian Jurma anunță 12.000 de cazuri pe zi, din cauza școlilor

Facebook
octavian jurma

Vara anului 2021 a fost una plină. Milioane de români au luat cu asalt cluburile, plajele, și festivalurile. Însă, numărul de cazuri de coronavirus a fost unul extrem de mic. Revenirea elevilor la școală va duce la o explozie a infectărilor, susține Octavian Jurma.

„Vedem că această rezistență scade și vedem o accelerație a pandemiei. Asta vine să confirme niște ipoteze teroretice care până acum nu au putut fi confirmate. Presupunând că imunitatea de turmă începe să scadă după 180 de zile, putem face un calcul și să spunem că a fost maximală la sfârșitul lunii aprilie când am avut și impactul vaccinării pe tulpina Alpha și pe cel al imunității naturale pe cale de infectare. După asta, imunitatea a început să scadă și ar fi trebuit să fie înlocuită de imunizarea prin vaccinare.

Valul a fost foarte puternic alimentat cu combustibil de relaxările de la 1 august care au fost cele mai mari, cu evenimente foarte mari, precum festivaluri de 70.000 de oameni, dar vedem mai ales efectul cumulat al micilor evenimente precum nunțile foarte numeroase, care sunt ca un fel de roi, cu impact chiar mai mare decât festivalurile. Aceste evenimente nu au niciun fel de măsură de prevenție. Deschiderea școlilor îl putem considera un festival cu 3 milioane de oameni care se vor întâlni regulat în clase, în multe cazuri puțin salubre, fără măsuri de protecție. Un festival de care se va întinde pe mai multe luni de zile”, a declarat medicul din Timişoara, potrivit Fanatik.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.