Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpul de Control al prim ministrului, anchetă de amploare la Spitalul de Arși

spital arsi

Anchetă de amploare la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Corpul de control al primului ministru a fost trimis astăzi la unitatea spitalicească pentru a ridica documente şi a verifica modul în care sunt trataţi pacienţii, anunță Realitatea tv.

Controlul are legătură şi cu pacienţii internaţi în această unitate în urma incendiului din Clubul Colectiv. La Spitalul de Arşi au fost internaţi 97 de tineri din Colectiv, 6 dintre ei decedând. Medicii au recunoscut că din aceste decese, şase au fost cauzate de infecţiile intraspitaliceşti.

Reprezentanţii spitalului au tot spus de-a lungul timpului că este nevoie de o nouă unitate spitalicească pentru tratarea pacienţilor cu arsuri, care să asigure condiţiile propice.

Controlul vine după ce în urmă cu două săptămâni a anunţate concluziile raportului de control privind intervenţia de urgenţă la incendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Raportul a arătat autorităţile nu s-au coordonat, iar printre cauze se numără lipsa de exerciţiu în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie, dar şi o bază materială deficitară.

Acelaşi raport arată că numărul personalului medical a fost şi este insuficient chiar şi raportat la intervenţia în situaţii obişnuite, ceea ce, potrivit documentului, afectează grav capacitatea de 4/7 intervenţie a acestei structuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.