Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpurile unui migrant şi al fiicei sale, repatriate în El Salvador

migranti america

Corpurile unui salvadorian şi al fiicei sale care s-au înecat încercând să traverseze Rio Grande la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite au fost repatriate duminică în El Salvador pentru a fi înmormântate, relatează luni France Presse potrivit Agerpres.

Fotografia cu cadavrul tatălui, Oscar Alberto Martinez, 25 de ani, şi a fetiţei sale Angie Valeria, care ar avea 2 ani, plutind la malul Rio Grande a provocat emoţia comunităţii internaţionale. Ea a devenit un simbol al dramei imigraţiei spre Statele Unite.

Victimele vor fi înmormântate luni într-un cimitir aflat la periferia capitalei San Salvador.

Cei doi imigranţi s-au înecat la 23 iunie, iar trupurile lor au fost găsite pe malul mexican al Rio Grande lângă Matamoros, în statul mexican Tamaulipas.

"Oscar şi copilul său au devenit o icoană ce atrage atenţia la nivel naţional şi internaţional privind drama migraţiei, care are loc de mult timp", a declarat Cesar Rios, director al Institutului salvadorian al migrantului (Insami).

El a subliniat că în cadrul fluxului de migraţie din El Salvador şi alte ţări din America Centrală spre Statele Unite "se produce o moarte în fiecare zi sau o dispariţie" din cauza riscurilor multiple cu care se confruntă candidaţii la emigraţie.

Cazul lui Oscar Martinez şi al fiicei sale ilustrează "ineficienţa politicilor duse de guvernele" care nu ajung "să asigure o viaţă demnă" cetăţenilor lor şi "pentru tineri posibilitatea de a se proteja în viitor", a apreciat Rios.

El a reamintit că majoritatea fluxurilor migratorii spre Statele Unite sunt o consecinţă a sărăciei şi nesiguranţei în ţările de plecare.

"El Salvador este în doliu", a declarat Miguel Montenegro, coordonator al Comisiei pentru drepturile omului (CDHES) din El Salvador. "Moartea lui Oscar şi a fiicei sale necesită o reflecţie asupra cauzelor ce determină plecarea oamenilor" în exil, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.