Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cortina de scenă de la Met Opera, pictată de maestrul franco-rus Marc Chagall, a fost vândută pentru 837.000 de euro

www.nytimes.com
Metropolitan Opera New York

Cortina de scenă, pictată de maestrul franco-rus Marc Chagall, pentru a imortaliza reprezentarea "Flautului fermecat" la Met Opera din New York în 1967, a fost vândută la casa Bonhams contra sumei de 837.000 de euro, de două ori preţul estimat iniţial, scrie Le Figaro.

Decorator inspirat aşa cum au fost Michelangelo şi Leonardo da Vinci, Marc Chagall va accepta în 1964 propunerea directorului Metropolitan Opera, Sir Rudolf Bing, de a realiza decorul pitoresc al faimoasei opere a lui Mozart, ales pentru a intra în istoria Met de la Lincoln Center care a fost inaugurată cu câteva luni înainte, potrivit news.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Chagall (1887 -1985), care avea deja 77 de ani când a început realizarea acestei opere monumentale, a terminat-o în trei ani. La fel ca petrecerile organizate de Leonardo da Vinci, ajutat de scenograful Vladimir Odinokov, el va desena 120 de costume, 26 de accesorii şi 13 decoruri pe această cortină înaltă de 20 de metri şi lungă de 12 metri.

Fascinat de arta lirică şi de cei mai mari maeştri ai ei, Chagall va dedica pasiunii sale, începând din 1940, mai multe opere. Decoruri de scenă, costume de scenă, el a lucrat mai întâi pentru balete. "Daphnis et Chloé" de Ravel şi "L'Oiseau de feu" de Stravinsky vor fi între operele pentru care a lucrat. Apoi, André Malraux i-a propus în 1964 să picteze tavanul sălii Opera Garnier din Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.