Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corul bărbătesc Cantus Domini, record de medalii la Festivalului-Concurs Coral Internaţional The Singing World

Youtube
Cor Cantus Domini

Corul bărbătesc "Cantus Domini", una dintre cele mai tinere formaţii corale bucureştene, dirijat de arhid. Răzvan Constantin Ştefan, a obţinut trei medalii de aur cu aur la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului-Concurs Coral Internaţional "The Singing World" din Sankt Petersburg, Rusia, informează un comunicat al Asociaţiei Culturale a Corului bărbătesc "Cantus Domini" transmis AGERPRES.

La ediţia din acest an a festivalului, Corul "Cantus Domini" a concurat la trei din cele 12 secţiuni ale competiţiei: secţiunea a doua - "Coruri pe voci egale femeieşti şi bărbăteşti"; secţiunea a cincea - "Coruri de cameră" şi secţiunea a şaptea - "Muzică Sacră", obţinând de fiecare dat locul 1 cu cel mai mare punctaj.

De asemenea Corul "Cantus Domini" a obţinut "Premiul Special pentru cel mai bun solist" din întreaga Competiţie, conferit lui Andrei Predescu şi "Premiul special al publicului", obţinut prin votul exprimat de public în ultima rundă a Concursului, runda "Grand Prix", în care au concurat Corurile medaliate cu aur la toate secţiunile. Astfel corul care a reprezentat România a fost considerat "Cel mai bun cor din Concurs şi Festival".

Festivalul-concurs a adunat la start peste 60 de formaţii corale din 43 de ţări.

La 'Concertul de muzică românească şi universală' de la "State Capella" şi la festivitatea de premiere a fost prezent şi consulul general al României la Sankt Petersburg, Cosmin Constantin Ioniţă. Pentru rezultatele obţinute şi pentru promovarea muzicii corale româneşti în străinătate, oficialul a acordat corului Diploma de Excelenţă, informează comunicatul citat.

Succesul acestui eveniment se datorează în mare parte şi tuturor celorlalte instituţii şi persoane care au contribuit financiar la realizarea acestui proiect, înţelegând rolul deosebit al activităţii membrilor Corului "Cantus Domini" care prin promovarea muzicii româneşti în străinătate sunt veritabili ambasadori culturali ai României în afara graniţelor ţării.

"Nădăjduim ca prin participarea Corului bărbătesc Cantus Domini la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului-Concurs Coral Internaţional 'The Singing World' din Sankt Petersburg - putem aduce o contribuţie la afirmarea cu tărie a demnităţii, a spiritualităţii neamului românesc precum şi la afirmarea unităţii de grai, de cultură şi a identităţii naţiunii române între celelalte naţiuni ale lumii. În contextul Anului Centenar, reprezentarea României şi promovarea valorilor ei culturale şi naţionale în afara graniţelor ţării, constituie un act de ambasadoriat cultural", au declarat membrii Corului în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.