Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupție la nivel înalt! 'Cârtița' Rusiei în FBI a recunoscut că a lucrat în folosul unui oligarh rus aflat sub sancţiuni SUA

BBC
 Oleg Deripaska Vladimir Putin

Un fost agent FBI a recunoscut că a lucrat pentru oligarhul rus Oleg Deripaska în timp ce se afla sub sancţiunile SUA. Charles McGonigal a pledat vinovat pentru conspiraţie în schimbul renunţării la alte acuzaţii venite din partea procurorilor.

Agentul Charles McGonigal a condus divizia de contrainformaţii a FBI din New York înainte de a se pensiona în 2018. Însă, acesta ar fi primit plăţi ascunse de la Deripaska în schimbul anchetării unui om de afaceri rival şi a făcut lobby fără succes în 2019 pentru ridicarea sancţiunilor lui Deripaska.

McGonigal, în vârstă de 55 de ani, a declarat în faţa unui tribunal federal din Manhattan că a lucrat pentru Deripaska între primăvara şi toamna lui 2021 pentru a găsi informaţii negative despre Vladimir Potanin, în încercarea de a-l pune pe rivalul lui Deripaska pe lista de sancţiuni a SUA.

Fostul agent FBI a primit 17.500 de dolari pentru acea lucrare, care a fost direcţionată din Rusia prin conturi din Cipru şi New Jersey, în încercarea de a masca sursa plăţilor.

McGonigal a declarat în faţa instanţei că regretă profund acţiunile sale şi a pledat vinovat pentru conspiraţie, acuzaţie care atrage după sine o pedeapsă de maxim 5 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.