Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coruptii scapa de catuse tacit la Senat

catuse

Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala par sa fie o preocupare importanta a parlamentarilor in ultima perioada. Aproape toate propunerile facute au trezit controverse, dar si-au gasit si sustinatori, atat in spatiul public cat si in forul legislativ.

Una dintre modificarile care avanseaza cu pasi repezi in Parlament este cea propusa de senatorul PSD Serban Nicolescu care printre altele prevede ca pentru suspectii / inculpatii care nu sunt cercetati pentru fapte cu violenta sa nu mai fie folosite catusele care pot reprezenta chiar o forma de umilire.

Dupa dezbaterile din Comisia Juridica proiectul a fost aprobat, iar in Senatul l-a adoptat tacit fara sa mai faca dezbateri, in ciuda faptului ca PNL se exprimase impotriva acestui proeict.

Proiectul iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae mai prevede că, în cazul arestului la domiciliu, inculpaţii care au mai multe locuinţe să poată decide unde să fie reţinuţi.

Astfel cei cercetati pentru coruptie sunt cu un pas mai aproape de a scapa de catuse. Deciza finala apartine insa Camerei Deputatilor, unde se vor relua dezbaterile pe proiect in Comisia Juridica si ulterior in plenul Camerei, daca nu se va opta tot pentru o adoptare tacita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.