Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosa Nostra s-a întins până în Germania, Polonia şi Malta: Poliția italiană a arestat 33 de suspecți

ANSA
politie italia

Poliţia italiană a desfăşurat o operaţiune extinsă împotriva unei organizaţii mafiote cu conexiuni în Germania, Polonia şi Malta, au anunţat miercuri autorităţile din oraşul sicilian Catania, relatează agenţiei DPA, anunță AGERPRES.

Mandate de arestare şi alte măsuri legale au fost decise împotriva a 33 de suspecţi, deşi investigaţia priveşte în total peste 300 de persoane, potrivit poliţiei financiare din Catania.

Au fost emise 12 mandate de arestare şi două persoane au fost plasate în arest la domiciliu, în timp ce altele au primit interdicţia de a mai desfăşura afaceri.

Sunt investigate acuzaţii privind jocuri online ilegale, spălare de bani, evaziune fiscală şi fraudă. Suspecţii fac parte din reţeaua clanului Santapaola-Ercolano din organizaţia mafiotă siciliană Cosa Nostra.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Fonduri şi lucrări imobiliare în valoare de circa 80 de milioane de euro au fost confiscate în cadrul operaţiunii, inclusiv clădiri din regiunile italiene Emilia-Romagna şi Apulia, precum şi un hotel şi un restaurant în landul german Baden-Wuerttemberg.

Suspecţii au operat o platformă online ilegală de pariuri sportive şi de asemenea o reţea ilegală de transfer de bani în străinătate.

Malta şi Polonia au jucat un rol important în desfăşurarea operaţiunii poliţiei italiene, potrivit autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.