Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosette Chichirău desfiinţează prezumţia de nevinovăţie: Chirica şi Alexe să demisioneze şi din funcţiile publice

Agerpres
Cosette Chichirău

Deputatul Cosette Chichirău, copreşedinte al USR PLUS Iaşi, consideră că nu este suficientă autosuspendarea lui Mihai Chirica şi Costel Alexe din funcţiile deţinute în partid, ci este necesară demisia lor de la Primăria Iaşi, respectiv de la CJ.

"Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu este suficientă autosuspendarea domnilor Chirica şi Alexe din funcţiile de partid. Este necesară demisia lor din funcţiile publice. Pentru că am promis cetăţenilor 'fără penali în funcţii publice'. Pentru că avem datoria să guvernăm municipiul şi judeţul Iaşi cu oameni oneşti şi competenţi, nu să le blocăm cu problemele penale ale unor domni cocoţaţi în funcţii înalte dintr-un calcul politic meschin. Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveţi timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpaţi. Scuza subţire a aducerii domnului Chirica în PNL a fost să aveţi guvernare locală şi centrală de aceeaşi culoare, ca să meargă proiectele Iaşiului brici! Vi se pare că merge ceva în Iaşi? Vi se pare că cei doi inculpaţi au trimis vreun proiect mare al Iaşiului către Guvern? Ieşenii nu mai au timp de pierdut aşteptând după doi inculpaţi şi după un partid care îi protejează. Retrageţi sprijinul politic inculpaţilor şi haideţi să lăsăm Iaşiul să respire şi să se dezvolte", spune deputatul Cosette Chichirău, pe pagina sa de socializare.

Reacţia vine după ce în cursul zilei de miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi, întrucât a fost pus sub control judiciar, dar că va continua activitatea de preşedinte al CJ. Alexe se consideră nevinovat şi şi-a exprimat convingerea că va demonstra acest lucru în instanţă.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei instrumentat de procurorii DIICOT. Patru persoane au fost reţinute în acest dosar - un notar, un funcţionar public, fostul arhitect şef din Primăria Iaşi şi un om de afaceri. Alte şapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.