Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmanul a devenit realitate: Un vagon de rollercoaster a sărit de pe șine într-un parc de distracții din Suedia. Un mort și mai mulți răniți

rollercoaster

Un accident grav s-a produs în parcul de distracții Grona Lund din Stockholm, Suedia, soldându-se cu moartea unei persoane și mai multe răniți. Potrivit martorilor, unul dintre vagoanele rollercoaster-ului a deraiat de pe șine.

Parcul Grona Lund a afișat un banner negru pe site și a confirmat producerea unui "accident grav", iar martorii au raportat sosirea unui elicopter, a ambulanțelor și a mașinilor de pompieri la locul incidentului.

Poliția a confirmat că șapte copii și adulți au fost răniți și transportați la spital în urma accidentului petrecut în parcul de distracții Grona Lund. Autoritățile încă evaluează amploarea pagubelor cauzate de accident.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat "Am evacuat parcul și am început investigația", conform Sky News și Mediafax.

Bannerul negru de pe site-ul Grona Lund a anunțat: "Un accident grav a avut loc pe Jetline. Colaborăm cu serviciile de salvare. Parcul este temporar închis".

content-image

Relatările martorilor

Un martor pe nume Cornelia, care se afla în parcul de distracții împreună cu fiul ei, a relatat că oamenii au început să fugă și că se auzeau strigăte de panică.

Martorii au povestit că mai multe persoane au căzut din rollercoaster și au fost găsite pe podea, în timp ce altele au rămas blocate în vagoane.

Jenny Lagerstedt, o vizitatoare a parcului, a declarat că a auzit un zgomot puternic și a observat că pista se zguduia.

Un alt martor care aștepta în apropiere a povestit că a văzut roțile rollercoaster-ului căzând.

Jetline, atracția implicată în accident, atinge viteza de 90 km/h și are o înălțime de 30 de metri. Aceasta este folosită de peste un milion de persoane în fiecare an și costă 90 de coroane suedeze (echivalentul a 6,60 lire sterline), conform informațiilor de pe site-ul parcului.

Parcul Grona Lund precizează că toate atracțiile sunt verificate zilnic în ceea ce privește siguranța și că sunt supuse unei inspectări anuale din partea Dekra, unui organism de control guvernamental.

Autoritățile continuă investigația pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.