Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmar în capitala Noii Zeelande: un hotel a fost curpins de flăcări, iar numarul morților continuă să crească

rnz.co.nz
noua zeelanda hotel

Cel puţin şase persoane au murit marţi dimineaţă într-un incendiu produs la un hotel cu patru etaje din centrul capitalei Noii Zeelande, Wellington, a anunţat prim-ministrul Chris Hipkins, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Este o tragedie absolută", a declarat Chris Hipkins. Întrebat despre numărul morţilor, el a afirmat că "şase decese au fost confirmate. Dar se pare că probabil sunt mai multe".

Pompierii au raportat că au fost salvate 52 de persoane, dintre care unele se refugiaseră pe acoperiş. Dar alte zeci sunt date dispărute. Şase persoane au fost transportate la spital, iar alte 15 au primit îngrijiri la faţa locului, potrivit serviciilor de salvare din Wellington.

"Un astfel de incendiu are loc doar o dată la zece ani în Wellington. Este cel mai rău coşmar pentru noi", a spus responsabilul serviciilor de urgenţă Nick Pyatt.

Potrivit acestuia, aproximativ 90 de persoane puteau fi în clădire când a luat foc. Peste 80 de pompieri şi 20 de autospeciale se luptau cu incendiul din clădirea de unde se ridicau foi mari de fum.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a estimat că numărul final al morţilor "nu ar trebui să depăşească 10", subliniind, însă, că acesta va fi cunoscut doar după ce echipele de intervenţie vor putea pătrunde în clădire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.