Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmarul continuă pentru a 27 zi la rând. Atacuri aeriene în mai multe orașe ucrainene. La Kiev sirenele au mutat populație în adăposturi

Sky News
harkov bomb

Pentru a 27-a zi la rând continuă războiul dintre Rusia și Ucraina în ciuda apelurilor la pace făcute de capitalele lumii. Nici una dintre părți nu cedează la condițiile inițiale și nu se întrevede nici un rezultat în viitorul imediat.

În acest context armata rusă a continuat atacurile aeriene de noapte asupra principalelor orașe ucrainene. S-au raportat explozii puternice în Nord la Harkov (al doilea oraș ca mărime din Ucraina) și în Regiunea Kiev, districtul Kramatorsk și Slaviansk.

Citește și: România este sărită din schemă: Joe Biden, vizită oficială în Polonia

La Kiev după alarma de atac aerian populația s-a mutat în adăposturi după ce în cursul zilei un puternic atac cu rachete a distrus un mare mall din centrul orașului făcând mai multe victime printre civili. Rușii au susținut că au atac obiectivul pentru că folosea ca depozit pentru armata ucraineană.

Prin urmare municipalitatea a institut Stare de asediu pentru 35 de ore - Interdicția de circulație și acces în oraș va fi valabilă astăzi de la ora 20.00 (18:00 GMT) până miercuri, la ora 07:00 (05.00 GMT), a scris primarul orașului, Vitali Klitschko, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Îi rog pe toți locuitorii să stea acasă – sau în adăposturi când sună alarma”, a spus el.

Cel puțin opt oameni au murit în urma atacului armatei ruse în districtul Podil din Kiev, în noaptea de duminică spre luni. Mai multe cadavre se află lângă complexul comercial bombardat de ruși, anunță Sky News.

Citește și: Ion Cristoiu, opinia zilei: M-am convins încă o dată că americanilor nu le ies filmele despre ruși

„Din cauza focului provocat de loviturile aeriene în capitală și în regiune, a fost detectată o poluare a aerului. Ca urmare, nu deschideți geamurile.și când ieșiți afară, protejați-vă plămânii prin utlizarea măștilor medicale FFP2”, a explicat primarul orașului Kiev. Klitschko i-a îndemnat pe cetățeni să nu filmeze punctele de verificare ale militarilor, convoaiele armatei și obiectivele defensive, dar și să nu publice filmările pe rețelele media. „Nu ajutați inamicul”, a mai scris primarul pe Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.