Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costaricanul Bryan Ruiz se retrage din activitate în luna decembrie

News.ro
minge fotbal poarta
"Este retragerea de vis pentru mine. O astfel de retragere este ceva ce mi-am dorit mereu pentru cariera mea", a precizat Ruiz pe site-ul oficial al clubului Alajuelense.

Meciul dintre Alajuelense şi FC Twente se va disputa în data de 17 decembrie, pe stadionul Alejandro Morera Soto, pe care îşi dispută partidele de pe teren propriu echipa Alajuelense.

FC Twente va efectua un turneu de pregătire în Costa Rica, în perioada 12-22 decembrie, profitând de pauza generată de Cupa Mondială din Qatar,

În vârstă de 37 de ani, Bryan Ruiz a anunţat la începutul acestui an că se va retragere din activitate după ce Costa Rica îşi va încheia participarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar, competiţie pentru care experimentatul mijlocaş are un loc asigurat, după cum a anunţat selecţionerul Luis Fernando Suarez.

Ruiz şi-a început cariera la Alajuelense, iar apoi a plecat la o vârstă fragedă la echipa belgiană Gent, de unde a făcut saltul la FC Twente, formaţie la care a jucat între 2009 şi 2012, disputând în total 97 de meciuri. El a fost campion în Eredivisie în 2010 cu Twente, alături de care a mai câştigat o Cupă (2011) şi două Supercupe ale Olandei (2010, 2011).

Fotbalistul costarican a mai jucat apoi la Fulham, PSV Eindhoven, Sporting Lisabona şi Santos FC, înainte de a reveni la Alajuelense în 2020, după 14 sezoane în străinătate.

Brian Ruiz a evoluat de 144 de ori pentru selecţionata Cosa Rica, cu care a participat la Cupele Mondiale din Brazilia (2014) şi Rusia (2018), iar acum se pregăteşte să ia parte la turneul final din Qatar.

Ruiz a fost una dintre piesele esenţiale ale naţionalei ţării sale care a atins sferturile de finală la Mondialul din Brazilia, în 2014, cea mai strălucitoare prestaţie a selecţionatei Costa Rica la un turneu final de Cupă Mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.