Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe: 'La 1 august, cel târziu, lansăm o finanţare cu fonduri europene, de 200 milioane euro, pentru siturile Natura 2000'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că până 1 august cel mai târziu Guvernul va lansa o linie de finanţare de 200 milioane euro pentru zonele cu situri Natura 2000.

"La 1 august, cel mai târziu, Guvernul României va lansa un apel, o linie de finanţare cu fonduri europene, de 200 milioane euro pentru a sprijini comunităţile locale şi producătorii locali, mai ales în aceste zone cu restricţii cum sunt siturile Natura 2000", a spus ministrului Mediului, la Mârşani, judeţul Dolj, unde a vizitat un perimetru de ameliorare de peste 1.300 ha într-o zonă deşertificată, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

Potrivit ministrului Mediului, România are 1.574 de arii Natura 2000, care "reprezintă nişte rezervoare verzi privind redresarea sau regenerarea economică".

"Dacă prin ordonanţa 75 le-a fost luat rolul de custode (n. red. ONG-urilor) pentru aceste situri Natura 2000, la venirea în minister am creat acest parteneriat între minister, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) şi ONG-uri privind buna administrare a sitului Natura 2000. Astăzi suntem într-o fază avansată, pentru că vrem să scoatem în consultare publică un protocol de administrare a acestor situri, să dăm putere mai mare custozilor", a mai afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.