Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe: 'Preşedintele CJ Iaşi, în plină criză a pandemiei de coronavirus, a alocat bani din bugetul judeţului pentru construcţia unei săli de sport'

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Şeful filialei ieşene a PNL, Costel Alexe, îl critică pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, social-democratul Maricel Popa, că în plină criză a pandemiei de coronavirus a alocat bani din bugetul judeţului pentru construcţia unei săli de sport la Schitu Duca, potrivit Agerpres.

Costel Alexe apreciază că prioritatea zero a unei administraţiei centrale sau locale trebuie să fie sănătatea oamenilor, şi "nicidecum îndestularea clientelei de partid sub paravanul situaţiei de urgenţă".

"Astăzi, în plină criză medicală şi umanitară, când Iaşiul este pe locul 3 în topul judeţelor din România cu persoane depistate pozitiv cu COVID-19, când sute de mii de locuitori aşteaptă măsuri ferme şi rapide împotriva răspândirii epidemiei globale, când mii de ieşeni sunt în carantină sau autoizolare, iar sistemul medical este solicitat la maximum, când Guvernul întreprinde toate măsurile pentru a asigura stabilitate economică şi socială în ţară, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, îşi etalează inconştienţa monumentală şi alocă 2 milioane de lei din fondurile publice ale judeţului Iaşi pentru construcţia unei săli de sport la Schitu Duca, un demers pur electoral, sacrificând inconştient sănătatea oamenilor", susţine ministrul Alexe într-un comunicat de presă.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Liberalul atrage atenţia că Iaşiul este unul dintre cele mai mari judeţe ale ţării şi totodată unul dintre centrele medicale regionale unde sunt aduse cazurile din toată regiunea Moldovei.

"Iaşiul este al doilea judeţ al ţării, un centrul medical regional în care sunt aduse cazurile deosebit de grave din toată regiunea şi toate spitalele ieşene sunt în prima linie a luptei cu coronavirusul. În timp ce în multe spitale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi sute de medici, asistente şi personal auxiliar lucrează până la epuizare şi se expun unor riscuri inimaginabile 24 de ore din 24 şi îşi cumpără materialele de protecţie din banii de acasă, inconştientul Maricel Popa direcţionează fondurile atât de necesare în vreme de criză pe criterii politice către mofturi de baronet local. Domnule Maricel Popa, vă somez public să stopaţi acest demers iresponsabil şi inconştient. Vă somez să vă exercitaţi funcţia publică în interesul Iaşiului şi al ieşenilor, să daţi dovadă de demnitate şi de un minim profesionalism şi să alocaţi fondurile publice pentru urgenţe şi pentru protejarea vieţii şi sănătăţii ieşenilor", mai afirmă liderul PNL Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.