Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costoiu: Prea puține locuri la buget sunt alocate pentru medicină, tehnică și științe exacte

Mihnea Costoiu

La școala de vară a CNMR, rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, fostul Ministrul al cercetării, a prezentat câteva date îngrijorătoare!

"Doar 30% dintre locurile finanțate de la bugetul de stat pentru învățământul superior sunt alocate învățământului de medicină, tehnic și de Științe exacte. Este îngrijorător. În condițiile în care este o criză majoră de medici, ingineri și absolvenți de Științe exacte pe piața forței de muncă. 60 - 70 % din locurile finanțate de bugetul de stat în România sunt alocate învățământului superior umanist și economic. Dezvoltarea României se poate realiza în primul cu absolvenții de învățământ tehnic și al celor de Științe exacte.", a declarat Costoiu
Citește și: Pirtea: Universitățile pot ajuta cetățenii să îi tragă la răspundere pe reprezentanții lor

Rectorul Mihnea Costoiu a făcut o comparație între bugetele alocate de stat universităților tehnice din țările europene, respectiv din România. "Dacă în Danemarca Universitatea Tehnică are un buget de 650 de milioane de Euro pentru școlarizarea a 4000 de studenți, toate universitățile din România primesc finanțare de bază de la bugetul de stat o sumă comparabilă."

Costoiu a susținut, de asemenea, că șansa de dezvoltare a României o reprezintă cercetarea li inovarea.
" Trebuie să sprijinim cercetarea prin toate mijloacele, inclusiv prin măsuri legislative. Am scris și susținut acum 14 ani legea care a oferit scutirea de impozitul pe venit pentru angajații din industria IT. Este timpul ca această facilitate să fie aplicată cu adevărat și cercetării si inovării. Singura șansă de dezvoltare a României este sprijinirea oamenilor care pot face cu adevărat diferența ăn societate.", a mai spus Costoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.