Costul mesei de Thanksgiving, cel mai redus din ultimul deceniu din cauza pandemiei de COVID-19

Autor: Andreea Năstase

Publicat: 19-11-2020

Actualizat: 19-11-2020

Article thumbnail

Sursă foto: zf.ro

Preţul curcanilor este în scădere deoarece pandemia de coronavirus ar putea descuraja unele familii americane să organizeze mari reuniuni cu ocazia Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving) din acest an, transmite Bloomberg.

Preţul ingredientelor pentru o cină tradiţională cu zece persoane va coborî în acest an la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, graţie în principal reducerilor de preţ făcute de comercianţi la curcani pentru atragerea clienţilor, susţine American Farm Bureau Federation, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cazul de la Neamț se poate repeta și la Brăila! Președintele PNL, după ce mai multe spitale nu au autorizație la incendiu: 'Sper să ne ferească Dumnezeu'

Scăderea cu 7% a preţului la curcani întregi, potrivit Farm Bureau, vine într-un context în care mulţi retaileri se pregătesc să vândă o varietate mai mare de alimente în acest an. Multe familii au probleme cu banii iar lanţurile de magazine se aşteaptă ca unele familii să facă noi alegeri deoarece, pentru prima dată, vor pregăti masa de Thanksgiving fără ajutorul rudelor.

Peste o treime dintre americani intenţionează să cheltuie mai puţin de Ziua Recunoştinţei în acest an, potrivit unui sondaj efectuat de platforma Ibotta Inc.

"Scăderea preţurilor la curcani întregi pentru a-i atrage pe cumpărători şi a vinde produsul este o strategie pe care vedem că retailerii o utilizează din ce în ce mai des pe măsură ce ne apropiem de sărbătoare", subliniază John Newton, economist şef la American Farm Bureau Federation, care urmăreşte evoluţia preţurilor de retail înainte de sărbătoarea Zilei Recunoştinţei încă din 1986.

Potrivit calculelor efectuate de American Farm Bureau Federation, preţul mediu al unei cine tradiţionale de Ziua Recunoştinţei pentru zece persoane este de 46,90 dolari în acest an, cu 4% mai puţin decât anul trecut. Sondajul a plecat de la un meniu de bază care include curcan, umplutură, cartofi dulci, chifle, mazăre, merişoare, un fel vegetarian, plăcintă de dovleac cu frişcă, cafea şi lapte.

Pe lângă curcan, printre alimentele ale căror preţuri au scăzut în acest an se numără frişca şi cartofii dulci. Alimentele care au înregistrat creşteri modeste în acest an sunt chiftele, crutoanele pentru umplutură şi amestecul pentru plăcinta de dovleac.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri