Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COTAR cere ajutor urgent din partea Guvernului pentru a evita falimentul în lanț

COTAR

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) cere ajutor din partea Guvernului în cel mai scrut timp pentru a evita „falimentul în lanț” de la începutul anului viitor, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al COTAR, Guvernul acordă ajutor de stat pentru unele sectoare economice, dar a uitat de transportatori.

„Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunța, zilele trecute, că e de bun simț ca reprezentanții HoReCa să-și plătească datoriile către stat din banii acordați de guvern. Se acordă un ajutor de stat de 20% din pierderea cifrei de afacere aferentă anului 2020 faţă de 2019, printr-o nouă Ordonanță de Urgență, dar numai pentru HoReCa. Transportatorii rutieri de persoane sunt la fel de afectați, dar nu beneficiază nici măcar de acest sprijin. Cred că e la fel de bun simț, ca și firmelor de transport să li se anuleze datoriile acumulate din martie până în prezent, chiar și din primele luni ale anului 2021, până reușim să intrăm în normalitate. Nu putem plăti, de la anul, și restanțele și datoriile curente. O să intrăm în faliment!”, explică Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Reprezentanții organizației atrag atenția că dacă Executivul nu va anula datoriile acumulate de firme în această perioadă se va ajunge faliment în lanț, în toate sectoarele economice.

„Prima măsură care trebuie să se ia este anularea datoriilor către stat, pentru firmele afectate de restricții. Degeaba ne spune Guvernul că ne lasă să funcționăm, dacă noi nu putem avea clienți, tot din cauza restricțiilor impuse de Executiv. Aceeași schemă au aplicat-o acum și pentru HoReCa. Și ei au aceeași problemă, iar banii despre care vorbește Guvernul n-au ajuns niciodată la toți cei afectați. Dacă acest guvern reușește performanța de a băga în faliment Transporturile și Turismul, din februarie 2021, va distruge România!”, mai arată Vasile Ștefănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.