Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COTAR păsuiește Guvernul: Executivul are la dispoziție două săptămâni pentru a 'rezolva' legea taximetriei

Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori taxi cotar

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a decis, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, amânarea protestelor programate joi în Piaţa Victoriei,  Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Maria Grapini, ELIMINATĂ de la numărătoarea voturilor din Comisia LIBE, după ce a GREȘIT opțiunile pentru Kovesi

"Am decis să amânam protestul două săptămâni. Aşteptăm publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, aşa cum ni s-a promis", a precizat Ştefănescu.

COTAR anunţase că va relua protestele de stradă, joi, 28 februarie, dacă Guvernul nu va promova ordonanţă promisă în urmă cu două săptămâni, referitoare la modificarea Legii taximetriei.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, miercuri, la sediul MT, a avut loc întâlnirea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, şi a viceprim-ministrului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), în care s-a stabilit ca proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 să fie publicat vineri pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar după parcurgerea etapelor de avizare interministerială documentul să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

"În urma întâlnirii s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), să fie publicat anunţul referitor la iniţierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003", se spune în comunicat.

De asemenea, s-a precizat şi faptul că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

"Sunt un om de cuvânt, dar, totodată, nu voi face rabat de la respectarea prevederilor legale referitoare la procedurile ce trebuie respectate în ceea ce priveşte elaborarea şi promovarea proiectelor de acte normative. În cel mai scurt timp, proiectul de modificare a Legii nr. 38/2003 va fi postat pe site-ul MDRAP şi vor iniţiate toate demersurile legale pentru promovarea acestuia", a declarat Daniel Suciu.

La rândul său, Răzvan Cuc a afirmat: "Cred cu tărie că cea mai bună cale este dialogul şi sunt absolut sigur că la toate problemele ridicate de dumneavoastră vom identifica rapid cele mai bune soluţii, conform prevederilor legale. Dar, totodată, vă solicit, în calitatea dumneavoastră de reprezentanţi ai patronatului din transportul rutier, ca firmele din acest domeniu să asigure nivelul corespunzător de siguranţă şi confort pentru pasageri".

În data de 13 februarie, peste 1.600 de taximetrişti au protestat în Piaţa Victoriei, timp de patru ore, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.