Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COTAR precizează că asiguratorii confirmă: Legea RCA nu trebuie schimbată!

COTAR

Președintele B.A.A.R. Mădălin Roșu, confirmă public faptul că legea RCA nu trebuie schimbată, motiv pentru care Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) salută mesajul președintelui BAAR care confirmă faptul că Justiția, a treia putere în Stat, își face datoria, în situația în care apar anumite exagerări de costuri facturate de către unele unități reparatoare, respingând pretențiile de despăgubire ale acestora, potrivit unui comunicat COTAR.

„Pentru prima dată de la promovarea acestui proiect de modificare a legii RCA scris de firmele de asigurări și asumat de către deputatul Marius Bota, suntem în deplin acord cu inițiatorii reali ai proiectului: Legea RCA nu trebuie schimbată, instanțele de judecată demonstrând faptul că au capacitatea să corecteze eventuale exagerări de costuri ale anumitor service-uri care încarcă facturile de reparație” – a declarat Vasile Ștefanescu, Președinte COTAR.

„Acțiunea lui Mădălin Roșu, Președinte al BAAR și membru în conducerea executivă a Omniasig V.I.G., care prezintă în spațiul public documente ce demonstrează faptul că Justiția corectează abuzurile unităților reparatoare care au tendințe speculative, nu fac altceva decât să dovedească faptul că propunerea de modificare a legii RCA nu își are rostul. Realitatea confirmă faptul că insțantele de judecată aplică în mod corect legea și impart dreptatea societăților de asigurare, în cazul solicitării unor costuri de despăgubire nejustificate.

Dacă toți asiguratorii din România ar fi dat dovadă de curajul și transparența admirabile demonnstrate de domnul Mădălin Roșu, în a prezenta astfel de documente, acel proiect de lege și-ar fi dovedit inutilitatea de multă vreme, iar toate convulsiile publice manifestate de către diverse organizații, precum și situația delicată în care a fost pus Parlamentul României, nu ar fi avut loc.

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

În condițiile în care inclusiv asiguratorii din România recunosc public faptul ca acele excese ale anumitor service-uri auto sunt deja corectate de către instanțele de judecată, este evident faptul ca promovarea proiectului de lege al domnului deputat Marius Bota este unul fără sens, iar în aceste condiții, solicităm public Parlamentului României să dea adovadă de responsabilitate și să permită în continuare instanțelor de judecată să intervină acolo unde este cazul și să nu promoveze o lege care ar conduce inevitabil la declanșarea procedurii de infringement asupra României”, se arată într-un comunicat COTAR.

Astfel, Vasile Ștefanescu explică:„Parlamentul trebuie să acționeze în accord cu Justiția din România și, totadată, să respecte legislația UE, aceste lucruri fiind posibile numai în cazul în care modificările propuse Legii 132/2017 nu vor fi aprobate. Ne așteaptă un an încărcat de evenimente electorale, iar amestecul politicului în favoarea uneia dintre părți ar fi total nepotrivită, consecințele acestei imixtiuni ar fi, fără îndoială, decontate politic. Asiguratorii au confirmat public faptul ca judecătorii din România sunt capabili să intervină atunci când este cazul. Prețul RCA, calculat în baza despăgubirilor achitate de către asiguratori, este în scădere cu 7%, iar în aceste condiții, proiectul de modificare a legii RCA este un nonsens și trebuie să se opreasca acum!”, e

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.