Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotațiile la bursă cresc puternic, după 3 zile de pierderi masive

Bursele au crescut puternic la nivel mondial, miercuri, după trei zile de pierderi, în timp ce preţurile petrolului s-au retras de la maximele atinse săptămâna trecută, investitorii analizând informaţiile privind interzicerea importurilor de petrol rusesc, transmite Reuters.

Moscova a acuzat miercuri Statele Unite că i-a declarat război economic, afirmînd că analizează o reacţie la interzicerea importurilor de petrol şi produse energetice, informează News.ro.

Economia Rusiei se confruntă cu cra mai gravă criză de destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, după ce ţările occidentale au impus sancţiuni companiilor, băncilor, precum şi unor politicieni şi miliardari, în urma invaziei ruse în Ucrtaina.

Dar, după trei zile de pierderi, indicele MSCI al acţiunilor globale, care urmăreşte acţiuni din 50 de ţări, a urcat miercuri cu 2,59%.

În Europa, indicele STOXX 600 a crescut cu 4,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 7,9%, CAC 40 al bursei din Paris cu 7,13%, uar FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,25%.

Preţurile petrolului au scăzut cu până, la 17% în urma informaţiilor că Emiratele Arabe Unite şi Irakul ar dori să crească producţia pentru a atenua tensiunile din piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.