Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă arestările în Turcia în legătură cu predicatorul Gulen: autorităţile au emis mandate de arestare în cazul a peste 400 de persoane

sputnik
Erdogan

Autorităţile turce au arestat marţi mai multe zeci de persoane suspectate de legături cu predicatorul Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a pus la cale o tentativă de puci, şi au dat în urmărire alte câteva sute de suspecţi, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Președintele Petro Poroşenko anunță că Ucraina are rachete de croazieră cu o rază de acțiune de peste 1000 de km

Potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, autorităţile au emis mandate de arestare în cazul a peste 400 de persoane, în cadrul mai multor anchete pe cuprinsul Turciei. Dintre ele, 127 erau arestate marţi la prânz.

Persoanele arestate sau căutate sunt suspectate de apartenenţă la mişcarea predicatorului Gulen, pe care Ankara o consideră drept ''grupare teroristă''.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Gulen că se află în spatele tentativei de puci din 15 iulie 2016.

Gulen, un septuagenar care trăieşte izolat în SUA de circa douăzeci de ani, respinge acuzaţiile.

Printre persoanele arestate sau sub mandat de arestare marţi figurează foşti poliţişti sau militari şi persoane suspectate că au folosit o aplicaţie de mesagerie criptată populară, potrivit Ankarei, a mişcării guleniste.

De la puciul eşuat, autorităţile ''vânează'' neîncetat partizani ai mişcării şi au procedat la epurări de o amploare fără precedent în istoria modernă a ţării. Aproximativ 55.000 de persoane au fost arestate şi peste 140.000 demise sau suspendate din funcţie. După aproape trei ani de la tentativa de puci, arestările continuă în fiecare săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.