Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CORUPȚIE Aproape jumătate de milion de lire sterline, bani reținuți de pe conturile lui Luca Filat în Marea Britanie vor fi transferați către Republica Moldova

Agora
Vlad Filat Luca Filat

Marea Britanie urmează să transfere către Republica Moldova aproape jumătate de milion de lire sterline, bani reținuți de pe conturile fiului lui Vlad Filat, Luca Filat. Informația a fost comunicată de ambasadorul englez Steven Fisher în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, potrivit Agora.md

„Ambasadorul Steven Fisher a informat șeful Executivului cu privire la decizia autorităților de la Londra de a transfera suma de 456,068 lire sterline, mărimea fondurilor reținute pe conturile bancare deținute de către cetățeanul Republicii Moldova, Luca Filat”, se arată într-un comunicat.

Potrivit autorităților, returnarea sumei va avea loc în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției.

Amintim că în februarie  2019, judecătorii de la Southwark Crown Crown, una din instanțele de judecată din Londra, au respins apelul lui Luca Filat, prin care acesta a atacat hotărârea Curții Magistraților, care au decis ca trei conturi de aproape jumătate de milion de lire sterline să-i fie înghețate.

AGORA scria în februarie 2019 că fiul lui Vlad Filat a ajuns în vizorul autorităților londoneze, fiind forțat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline, suspectat că banii pe care i-ar cheltui provin din activități ilegale ale tatălui său. Un anunț în acest sens a fost publicat de Agenția Națională în Criminalistică din Marea Britanie.

Citește și: NCA: Banii fiului lui Filat au fost confiscați într-o cauză civilă și nu are legătură cu alegerile din R. Moldova

Tot în februarie curent, avocatul lui Vlad Filat declara că banii înghețați de Londra din conturile fiului lui Vlad Filat nu ar proveni din sursele ex-premierului.

Menționăm că conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2018, când i s-a cerut să justifice de unde are banii, lucru pe care nu l-a făcut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.