Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotroceniul caută înlocuitor pentru Mihalache. Favoriții pentru șefia Cancelariei Prezidențiale

cotroceni

Cotroceniul se află pe ultima  sută de metri în găsirea unui urmaș  la șefia Cancelariei Prezidențiale  după ce Dan Mihalache a  părăsit acest post pentru  a pleca  ca  ambasador în Marea  Britanie.  Conform unor  surse din administrația  prezidențială s-au cristalizat  deja   două variante de lucru:  o numire  din  actualul corp de colaboratori  și consilieri prezidențiali și de stat cu care s-a înconjurat Klaus Iohannis, fie o alternativă din afară, un specialist în domeniul noilor provocări la adresa securității naționale și internaționale.

Inițial, Andrei Muraru, consilierul prezidențial pe Relațiile  cu Autoritățile  Publice  și Societate Civilă, a încercat să-și facă lobby atât la Cotroceni, cât și pe lângă conducerea  PNL pentru a  prelua cârma cancelariei prezidențiale.  Muraru este  specializat însă în istorie, iar în  contextul  actual, când  șeful statului încearcă să impună  reformarea pachetului de legi privind  securitatea națională, ar fi nevoie de un specialist cu mână forte, care  să apere viziunea prezidențială în discuțiile cu  partidele  și relațiile  cu  Parlamentul

În cărți s-ar afla mai degrabă actualul consilier de stat pe probleme de securitate,  fostul țărănist  Constantin Dudu Ionescu, ne-au declarat aceleași surse. Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, departamentul  Securitate Națională reprezintă structura specializată  destinată asigurării îndeplinirii de către Președintele României a prerogativelor conferite de Constituție în domeniul general al securității naționale și al calității de Comandant al Forțelor Armate, având  la bază Strategia Națională de  Apărare a Țării și Strategia  de Securitate Națională a României.

Cu contribuții deja în acest domeniu, Dudu Ionescu  este  susținut pentru această funcție și de  către actualul  director SRI, Eduard Hellvig. Relația  dintre cei doi este veche: Hellvig a fost consilier al fostului ministru  de interne în perioada  1999-2000.

În paralel însă,  pe holurile Cotroceniului este  vehiculată și varianta  unui specialist  tehnocrat.  Acesta  ar  fi fost   identificat în persoane  unei femei cu stagii vechi la ONU și în alte  structuri  internaționale, al cărui nume este  încă ținut la secret.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.