Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19: Australia renunţă la reguli stricte în frizerii și saloane de coafură

coafor

Guvernul australian a renunţat joi la impunerea unor reguli mai stricte în frizerii şi saloane de coafură, prin care se reducea timpul alocat pentru tuns şi coafat, pe fondul pandemiei de coronavirus, relatează dpa, scrie Agerpres.

Guvernul impusese marţi o regulă pentru coafori şi frizeri potrivit căreia tunsul ar trebui să dureze sub 30 de minute, ca parte a restricţiilor de distanţare socială pentru a face faţă epidemiei, notează sursa citată.

Restricţia pune în pericol aproximativ 40.000 de lucrători în acest domeniu, a avertizat Consiliul australian al coaforilor, într-un răspuns.

"Această decizie este scandaloasă", a declarat directorul executiv al Consiliului, Sandy Chong, într-un comunicat.

"În timp ce mulţi frizeri pot face o tunsoare masculină în acest interval de timp, chiar nu este posibil pentru majoritatea saloanelor de coafură", a adăugat ea.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a difuzat joi un comunicat în care a anunţat că decizia anterioară urmează să fie anulată cu efect imediat.

"După primirea feedback-ului cu privire la implementarea practică a măsurilor anunţate în ceea ce priveşte frizerii şi coaforii (...), instrucţiunile cu privire la 30 de minute pentru un client vor fi ridicate", a anunţat Morrison.

Însă saloanele şi frizeriile trebuie să respecte în continuare cu stricteţe noile reguli potrivit cărora în interiorul saloanelor nu poate avea acces decât o singură persoană pe o suprafaţă de patru metri pătraţi, a mai spus Morrison.

Guvernul Australiei nu a impus o blocare completă, dar a cerut populaţiei să plece de acasă numai pentru a se duce la locurile de muncă sau pentru deplasări esenţiale la magazine, în timp ce restaurantele şi pub-urile sunt închise, făcând doar livrări la domiciliu.

Între timp, alte trei persoane au murit de COVID-19 în Australia noaptea trecută, ridicând numărul total de decese în ţară la 11. Peste 2.500 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.