Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Canada autorizează vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Pfizer BioNTech
Pfizer

Autorităţile sanitare canadiene au anunţat vineri că permit utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, informează AFP, potrivit Agerpres.

"După o analiză ştiinţifică independentă completă, Ministerul Sănătăţii a determinat că avantajele acestui vaccin pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani sunt mai mari decât riscurile", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Dozajul de vaccin pentru copiii între 5 şi 11 ani a fost redus la 10 micrograme pe injecţie, de trei ori mai puţin decât doza standard. Injecţiile vor trebui să fie făcute "la interval de trei săptămâni", a precizat Ministerul Sănătăţii canadian, care nu a dezvăluit deocamdată data la care va începe campania de vaccinare.

În timpul testelor clinice, răspunsul imunitar al copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor între 16 şi 25 de ani. Vaccinul a fost eficient în proporţie de 90,7% pentru a preveni COVID-19 la copiii între 5 şi 11 ani şi nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă gravă.

Alianţa Pfizer/BioNTech a depus cererea sa de autorizare pe 18 noiembrie, sprijinindu-se pe date ale unor teste întreprinse asupra a 2.268 de copii din segmentul de vârstă menţionat.

Pe plan global, un mic număr de ţări, printre care Israel şi SUA, au autorizat până acum vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copii. China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia au început de asemenea să vaccineze copiii sub 12 ani, însă cu vaccinuri din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.