Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Cu peste un miliard de persoane vaccinate, China impune noi restricții

zf.ro
China

Autorităţile au impus luni noi măsuri de izolare pentru zeci de mii de locuitori din nordul Chinei şi le-au cerut rezidenţilor din Beijing să-şi limiteze deplasările din cauza unei creşteri a cazurilor de COVID-19 în ţară, cu o sută de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, relatează AFP, potrivit Agerpres.

China a raportat luni 39 de noi cazuri de COVID-19 şi mai mult de o sută în ultima săptămână, majoritatea contaminărilor fiind legate de deplasările unui grup de turişti.

Autorităţile chineze, care practică o politică de "toleranţă zero" în privinţa coronavirusului, au reacţionat rapid, impunând restricţii şi organizând campanii de testare în masă în zonele afectate.

La Beijing, unde Jocurile Olimpice de iarnă sunt programate să înceapă pe 4 februarie, un maraton la care urmau să participe aproximativ 30.000 de alergători pe 31 octombrie a fost amânat sine die "pentru a preveni riscul de transmitere a bolii", potrivit organizatorilor.

Duminică, maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte 26.000 de persoane, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a fost şi el anulat în ultimul moment din aceleaşi motive.

Un oficial al oraşului Beijing le-a cerut locuitorilor să evite deplasările "neesenţiale" în afara oraşului şi adunările la scară largă pentru moment.

Oricine soseşte la Beijing dintr-o zonă unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19 trebuie să prezinte un test negativ, au precizat autorităţile.

Noile cazuri de COVID-19 au fost semnalate în unsprezece provincii, situate în cea mai mare parte în nordul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.