Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covid-19 face prăpăd în Franța: Numărul de cazuri noi a trecut de 100.000, pentru prima oară din vară

Al Jazeera
coronavirus Franta

Peste 100.000 de cazuri noi de covid-19 au fost confirmate în Franţa - pentru prima oară din vară, la 19 iulie, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

”Spre deosebire de ultimele două valuri (ale pandemiei covid-19), nu este vară pentru a opri răspândirea virusului”, declară cotidianului francez epidemiologul Martin Blachier, un specialist în sănătate publică.

Însă bilanţurile zilnice nu permit o înţelegere a dinamicii epidemice. Ele au la bază numeroase variabile, precum numărul de teste covid-19 realizate, iar datele comunicate zilnic corespund numărului de cazuri confirmate cu o zi înainte,

Media ultimelor şapte zile se află în creştere cu 3,49% pe zi - de la 55. 995 de cazuri la 5 decembrie la 57 .952 de cazuri la 6 decembrie.

În spitale, principala variabilă folosită de către Guvernul francez în vederea impunerii sau nu a unor restricţii este numărul de persoane internate la reanimare sau la terapie intensivă din cauza covid-19, care a crescut un pic, de la 1.114 la 5 decembrie, la 1.120 la 6 decembrie.

Tensiunea pe care covid-19 o exercită asupra capacităţii de reanimare a spitalelor rămâne stabilă - 22,02% luni şi 22,14% marţi, un nivel ”foarte tolerabil în sistemul de sănătate”, estima specialista în infecţii Anne-Claude Crémieux.

În faţa acestei situaţii şi unei triple epidemii fără precedent - de covid-19, gripă şi bronhiolită -, Guvernul francez îndeamnă populaţia să poate din nou masca de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Însă premierul francez Élisabeth Borne se opune impunerii purtării obligatori a măştii de protecţie împotriva covid-19.

”Trebuie să contăm pe responsabilitatea fiecăruia”, a subliniat ea miercuri la RTL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.