Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa până când va fi depăşită criza cauzată de coronavirus, a relatat luni DPA, conform agerpres.ro.

Potenţialii martiri au fost informaţi despre interdicţia de călătorie prin intermediul newsletter-ului jihadist Al-Naba înainte de începerea weekend-ului, potrivit mai multor media, printre care Homeland Security Today.

Membrilor SI li se cere să nu plece spre continentul european, iar susţinătorilor aflaţi deja acolo să nu părăsească Europa.

De asemenea, jihadiştilor li se reaminteşte să se spele pe mâini şi să îşi acopere gura atunci când strănută sau cască.

Reacția profesorului Adrian Streinu Cercel, după ce a aflat că este ANCHETAT de PÎCCJ: 'Nu voi mai vorbi public deloc, în următoarea lună'


Avertismentul include, de asemenea, un infografic de o pagină în care membrii Statului Islamic sunt învăţaţi cum să evite răspândirea pandemiei COVID-19.

Aproximativ 175.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în întreaga lume, dintre care peste 6.700 au fost fatale. Italia, unde virsul s-a propagat rapid săptămâna trecută, a înregistrat 1.809 de decese, Spania 335 şi Franţa 127, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

Deocamdată nu au au fost raportate cazuri de COVID-19 în Siria, unde a fost formată gruparea Stat Islamic, deşi statisticile medicale din această ţară sunt probabil incomplete.

Oficialităţile medicale au recomandat ''distanţarea socială'' ca mijloc de limitare a răspândirii noului coronavirus la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.