Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 în Rusia - Numărul deceselor a depășit un prag psihologic

Los Angeles Times
coronavirus

Rusia a anunţat sâmbătă că a înregistrat peste 10.000 de decese cauzate de noul coronavirus, un bilanţ ce rămâne totuşi inferior celor raportate de alte state care au fost la rândul lor grav afectate de pandemia de COVID-19, informează AFP potrivit Agerpres.

Numărul persoanelor decedate din cauza maladiei COVID-19 a ajuns în această ţară la 10.027, în creştere cu 167 de victime în raport cu bilanţul de vineri, a raportat Guvernul rus pe site-ul său oficial.

Rusia a confirmat 674.515 de cazuri de COVID-19 pe teritoriul său şi ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume prin prisma numărului de infectări.

Totuşi, numărul relativ scăzut de decese raportate la cazurile de infectare, în comparaţie cu alte ţări, ridică semne de întrebare legate de o posibilă subevaluare a bilanţului victimelor.

Sistemul medical începe să cedeze - La spitalul din Craiova nu mai sunt locuri la ATI


Rusia a explicat cifrele sale mai mici, comparate cu cele din ţările occidentale, prin faptul că autorităţile naţionale numără în primul rând doar decesele a căror cauză principală, după autopsie, este noul coronavirus, în timp ce alte ţări recenzează cvasi-totalitatea deceselor care îi vizează pe pacienţii testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Autorităţile ruse susţin totodată că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, că această ţară a avut timpul necesar pentru a-şi pregăti spitalele şi pentru a dezvolta o politică de depistare în masă.

În bilanţul său asupra mortalităţii din aprilie, agenţia publică Rosstat a dublat numărul morţilor recenzaţi în acea lună, după ce a lărgit definiţia deceselor pe baza recomandărilor formulate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Departamentul Sănătăţii din Moscova a numărat în mai 5.260 de decese cauzate de noul coronavirus, utilizând această metodă de clasificare.

La rândul său, site-ul Guvernului rus anunţă însă în continuare că 3.929 de persoane au murit de COVID-19 în capitala ţării pe întreaga durată a pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.