Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 în Suceava - Una din trei persoane testate în ultimele 24 de ore a ieşit pozitivă

coronavirus covid-19 covid

O persoană din trei testate, în ultimele 24 de ore, a fost confirmată cu COVID-19, numărul sucevenilor testaţi scăzând semnificativ, respectiv 430, dintre care 168 au fost pozitivi la SARS-CoV-2, în condiţiile în care, în mod obişnuit, în cursul săptămânii, în judeţ, se testau între 700 şi 1.100, notează Agerpres.

Potrivit Prefecturii Suceava, numărul total de persoane infectate în judeţ de la începutul pandemiei a ajuns la 10.072, iar rata de infectare la mia de locuitori este în prezent de 1,97.

În ultimele 24 de ore au fost internate 36 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 40 declarate vindecate au fost externate.

Din totalul celor 570 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, 203 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 83 sunt în zona tampon, iar 284 de pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 104 prezintă forme medii ale bolii, 16 au forme uşoare, 65 prezintă forme severe, 18 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

SJU Suceava dispune, în prezent, de 350 de paturi libere, dintre care 29 pentru pacienţi COVID, 206 în sectorul non-COVID, 115 pentru zona tampon, iar la ATI sunt disponibile două paturi pentru pacienţi COVID, sunt 29 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi COVID.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 84 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi şapte persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc sunt 30 de pacienţi COVID şi trei persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la Vatra Dornei sunt 11 pacienţi COVID, la Gura Humorului sunt 29 pacienţi COVID şi cinci persoane suspecte de infectare cu SARS-CoV-2, iar la Siret sunt şapte pacienţi cu COVID-19 şi trei persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent, în judeţ, este de 73.884.

În carantină se află 964 de contacţi direcţi ai persoanelor pozitive sau persoane care au venit din ţări cu risc epidemiologic ridicat, iar în izolare la domiciliu se află 357 de persoane diagnosticate cu COVID-19, prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în judeţ sunt 1.635 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, iar un număr total de 7.724 de persoane au fost declarate vindecate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.