Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Încă o țară a depășit pragul de un milion de infectări

Pinterest
coronavirus

Mexic a depăşit, sâmbătă, un milion de cazuri de Covid-19 confirmate, după ce a înregistrat 5.860 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, a indicat Guvernul, citat de AFP, notează news.ro.

"Un total de 1.003.253 de persoane au avut rezultat pozitiv la testele de depistare", a anunţat în conferinţă de presă Ricardo Cortes, de la Direcţia generală de sănătate.

Numărul de decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore se ridică la 635, bilanţul total fiind de 98.259 de decese din cauza Covid-19 în ţară, a detaliat funcţionarul din Ministerul Sănătăţii.

Cu 128,8 milioane de locuitori, Mexicul se menţine a patra ţară cea mai îndoliată, după Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit unui bilanţ al AFP, bazat pe cifre oficiale.

Vezi și: Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

"Epidemia este foarte activă (...). Încă nu am cunoscut ce e mai rău", a spus pentru AFP un fost responsabil naţional cu lupta contra pandemiei de gripă AH1N1 în 2009, Alejandro Macias.

Primul caz oficial de Covid în Mexic a fost raportat în 28 februarie. De atunci, epidemia a depăşit previziunile autorităţilor sanitare.

Capitala a înregistrat o creştere a numărului de infecţii zilnice de la mijlocul lui octombrie şi rămâne epicentrul pandemiei în Mexic, cu mai mult de 177.000 de persoane infectate şi 16.000 de decese confirmate de Covid-19.

Primarul din Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, a anunţat vineri închiderea barurilor şi a cantinelor timp de 15 zile.

Restaurantele, cinematografele şi sălile de gimnastică au fost obligate să închidă mai devreme decât în mod obişnuit, din cauza accelerării infecţiilor şi a spitalizărilor constatate săptămâna trecută.

Edilul a mai declarat că numărul de testări va fi crescut la 10.000 pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.