Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Japonia a început vaccinarea persoanelor vârstnice

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Japonia a început să îşi vaccineze luni populaţia vârstnică împotriva noului coronavirus, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la un nou val de infectări, informează DPA.

Ţara va imuniza circa 36 de milioane de persoane cu vârsta de 65 de ani şi peste, reprezentând 29 de procente din populaţie.

De la lansarea la jumătatea lunii februarie, campania de imunizare împotriva COVID-19 din Japonia a fost extrem de lentă. Doar 0,4 procente din populaţie au fost vaccinate complet până vineri, potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării.

Tot luni, guvernul a extins o semi-stare de urgenţă în prefecturile Tokyo, Kyoto şi Okinawa, după ce aceste regiuni s-au confruntat cu un număr tot mai mare de cazuri noi de coronavirus ca urmare a răspândirii rapide a unor noi variante ale virusului.

Tokyo, care va organiza Jocurile Olimpice în mai puţin de patru luni, a confirmat 421 de noi infecţii duminică, după ce patru zile la rând numărul zilnic de cazuri noi depăşise cifra de 500.

Japonia a raportat până în prezent circa 507.600 de cazuri de COVID-19 şi peste 9.400 de decese asociate acestei boli, potrivit unui bilanţ al televiziunii NHK.

Guvernul a adoptat o semi-stare de urgenţă pentru prefecturile Osaka, Miyagi şi Hyogo în urmă cu o săptămână.

Premierul Yoshihide Suga a declarat vineri reporterilor că infectările cu noile variante de coronavirus au constituit circa 70 de procente din contaminările din prefecturile vestice Osaka şi Hyogo şi aproximativ 20 de procente din cele din Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.