Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 la Biroul Electoral Central: Scandal pe înlocuirea unor judecătoarea aflate în carantină (surse)

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Joi, 3 edcembrie, a fost scandal în Biroul Electoral Central, în contextul absenţei unor judecătoare aflate în carantină, potrivit unor surse din cadrul BEC.

Judecătoarea Diana Manole, membră BEC, este internată în urma diagnsticării cu COVID-19. De asemenea, judecătoarea Anca-Mădălina Alexandrescu, aflată în carantină, nu doreşte să fie înlocuită în BEC.

În acest context, se analizează practica la nivelul Biroului Electoral Central şi al birourilor electorale de circumscripţie la nivel judeţean cu privire la desfăşurarea activităţii în sistem de video-conferinţă, în ipoteza în care membri ai acestor birouri s-au aflat în carantină sau în izolare, ca urmare a infectării cu COVID-19.

O parte din membrii BEC susţin varianta şedinţelor în format videoconferinţă, în vreme ce alţi membri ai BEC susţin nevoia înlocuirii prin tragere la sorţi a judecătoarelor.

Judecătorii desemnaţi de ÎCCJ în Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare sunt Mari Ilie (Secţia I civilă), Diana Manole (Secţia a II-a civilă), Andreea Marchidan (Secţia de contencios administrativ şi fiscal), Anca Mădălina Alexandrescu (Secţia penală) şi Maricela Cobzariu (Secţia penală).

Din BEC fac parte, pe lângă cei cinci judecători de la ÎCCJ, şi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Autorităţii Electorale Permanente, opt reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare şi cinci reprezentanţi ai partidelor politice neparlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.