Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Mexicul caută vaccinuri în Rusia și China

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Ministrul afacerilor externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a declarat marţi că plănuieşte să întreprindă vizite în Rusia şi China, în cadrul eforturilor guvernului de a se asigura că acordurile sale pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19 vor fi onorate, informează Reuters potrivit Agerpres.

Ebrard a anunţat aceste vizite în timpul unei conferinţe de presă periodice a guvernului, alături de preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador. Ministrul a mai spus că datele exacte când vor avea loc aceste vizite urmează să fie precizate, dar că intenţionează să le facă "foarte curând".

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că aşteaptă să fie vaccinat împotriva COVID-19 în următoarele 15-20 de zile.

Cu o zi înainte, Obrador a afirmat că nu se va vaccina prea curând împotriva COVID-19, deşi unii medici i-au recomandat acest lucru, deoarece are suficienţi anticorpi după ce a suferit de această boală în ultima săptămână din ianaurie şi începutul lui februarie.

Luni, autorităţile sanitare mexicane au raportat în 204.399 de decese de COVID-19 şi 2.251.705 de cazuri confirmate.

Până la această dată au fost administrate populaţiei mexicane 9.287.403 doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 213.267 în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.