Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Mexicul pregătește redeschiderea economiei

twitter
coronavirus

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunţat vineri că va primi în cursul zilei de luni propunerea executivului cu privire la măsurile de redeschidere a economiei şi a întregii societăţi, după mai bine de o lună de carantină pentru oprirea răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"Îmi vor transmite, luni, o propunere iniţială", a declarat preşedintele Lopez Obrador într-o conferinţă de presă. "Vom anunţa miercuri sau joi ce decizie ma luat", a adăugat el.

În cursul zilei de joi Mexicul a raportat 1.982 de noi cazuri şi un număr record de 257 de decese. În total, Mexicul a înregistrat 29.616 de cazuri şi 2.961 de decese. Conform autorităţilor însă, numărul real de persoane infectate este în mod semnificativ mai mare.

Această criză a adâncit şi mai mult recesiunea economică în care Mexicul a intrat de anul trecut. Conform previziunilor analiştilor, economia Mexicului se va contracta cu aproximativ 10% în acest an.

Preşedintele Lopez Obrador a susţinut că Mexicul face progrese în lupta cu pandemia. Un grup de lucru, din care fac parte ministrul sănătăţii şi cel al economiei, schiţează propunerile de revenire la normal ce vor fi înaintate preşedintelui şi apoi discutate şi cu acesta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.