Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Ministrul britanic al sănătăţii refuză să se pronunțe cu privire la un nou 'lockdown'

Los Angeles Times
coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii a atenţionat vineri că propagarea noului coronavirus se accelerează în ţară, numărul internărilor în spitale dublându-se la fiecare opt zile, dar a refuzat să spună dacă ar urma sau nu să fie impus un nou "lockdown", luna viitoare, relatează Reuters.

Întrebat în mod repetat de reporterii Sky News în legătură cu perspectivele unei noi "închideri" a ţării, în octombrie, secretarul sănătăţii, Matt Hancock, a afirmat că aceasta reprezintă o ultimă soluţie, dar că guvernul va face tot ce este necesar să combată virusul.

"Numărul oamenilor din spitale se dublează circa la fiecare opt zile... Vom face tot ce este necesar ca oamenii să fie în siguranţă. Analizăm aceste lucruri", a spus Hancock.

Întrebat de un al doilea lockdown, responsabilul britanic a menţionat: "Nu vă pot da acest răspuns acum".

Premierul britanic Boris Johnson a fost criticat de politicieni din opoziţie pentru răspunsul iniţial la pandemie, iar guvernul de la Londra face eforturi să intensifice testarea. Joi, şeful guvernului şi-a îndemnat conaţionalii să dea dovadă de "duritate" în prezent pentru a contracara un al doilea val epidemic şi a se putea bucura de Crăciun, precizând că vrea să evite un nou lockdown, care ar avea efecte devastatoare pentru mediul de afaceri şi economia deja slăbită.

Cazurile de COVID-19 au înregistrat o nouă creştere în Marea Britanie în septembrie, cu 3000-4000 de teste pozitive zilnic - totuşi, ceva mai puţin decât în Franţa, cu peste 10.000 de cazuri pe zi, notează Reuters. Joi, numărul deceselor atribuite noii boli a fost de 21, totalul potrivit metodei de calcul a guvernului ridicându-se la 41.705.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.